fredag 25 september 2015

Välkommen höst!

Nu när hösten kommer känns det som om livet går ner i ett lite lugnare tempo. Dagarna blir kortare, kvällarna längre. Det blir tillåtet att sätta sig ner ett par timmar på kvällen och bara vara. Kanske man tittar på en film eller något intressant TV-program, läser en bok eller pysslar lite allmänt.

Höstens färger börjar skymta i vår trädgård

Nyss hemkommen efter ett par dagars rundresa i Skottland känner jag mig inspirerad att ta itu med både inredning och trädgård. Lite mustiga färger som ger värme skulle sitta fint till alla våra vita väggar och svarta skinnmöbler. Vi har redan börjat tända massvis med levande ljus, de ger en härlig stämning.

Glencoe i Skotska Högländerna


Helgens projekt blir att montera vårt nya växthus "Green Room" från Willab Garden som äntligen kommit efter lång väntan. Hoppas att det var värt att vänta på! Den gjutna plattan står redo med klinker på plats. Vi har också förberett för el och vatten. Har vi tur får vi en lång fin höst att njuta av i växthuset.


Den färdiggjutna plattan, fortfarande utan klinker
 
Green Room från Willab Garden som ska monteras på plattan
 

Så här på höstkanten är det dags att plantera nya växter. Eftersom vi har grävt upp i princip hela trädgården och gjort en helt ny design på den, kommer vi att behöva många nya växter. Senaste tillskotten, som ännu inte är hämtade från plantskolan, blev två stycken uppstammade rosa Rhododendron. De ska stå på vars en sida ovanför den lilla trappan i slutet på gången förbi växthuset. Därifrån är det bara några få meter in till tomtgränsen. Mellan trappan och tomtgränsen är det tänkt att vi ska göra någon form av blickfång som får avsluta den långa gången. Riktigt vad det blir är inte bestämt än. Några tips?

Även om mycket i trädgården är uppgrävt har vi försökt bevara en del buskar och träd. Bland annat den här magnifika boken! Visserligen lägger den stora delar av trädgården i skugga på eftermiddagar och kvällar, men den ger också härlig svalka och karaktär åt trädgården.

Vårt vårdträd


/Agneta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar