måndag 28 september 2015

Bygge med förhinder

Helgen skulle då som sagt ägnats åt växthusbygge. Vi började glatt som sig bör med ramen, vilken ska fästas direkt i den gjutna plattan. Hur vi än försökte att anpassa profilerna gick det inte att få till hörnen utan de blev förskjutna som i en dåligt tillverkad tavelram. Till slut fick vi ge upp och kunde konstatera att profilerna var skeva, lite lagom lätt skruvade så att de inte gick att montera snyggt.


Profilerna utlagda på plattan. Här är det tänkt att växthuset skall stå!
 
Skeva, lätt skruvade profiler som inte går att montera korrekt!
 

Nu har vi reklamerat växthuset till Willab Garden och väntar på svar från dem. Det är nästan så att man börjar misströsta att det blir något växthus över huvud taget. Vi beställde det i april och det har blivit försenat två gånger på grund av problem med kvaliteten. Undrar om problemen verkligen är lösta... För rättvisans skull ska jag tillägga att vi hade ett växthus från Willab Garden i vår förra trädgård också, och det hade vi inga problem att bygga upp.

I vilket fall som helst hade vi verkligen ett underbart väder i helgen, och det kunde vi ju njuta av i alla fall!




Det blev lunch i stålande sol på en av uteplatserna. Just den här uteplatsen tillkom när vi upptäckte att det faktiskt var den soligaste platsen i hela trädgården. Den är perfekt om man vill njuta av de första värmande solstrålarna på våren och de sista på hösten. Mitt i sommaren blir det alldeles för varmt! När vi flyttade in fanns här ingenting mer än en grässlänt. Vi byggde upp trappsteg i etage och en större plan yta av gammalt marktegel från Höganäs som vi återanvände från biluppfarten. Det hela kantades med en vit mur och mot gatan ett brunsvart plank. Utanför planket har vi planerat att anlägga en rabatt med lite större växter och eventuellt någon klängväxt som kan ge grönska även på insidan mot uteplatsen.



Det gamla,röda markteglet vände vi upp och ner och fick då en så här vacker yta.
 

Nu blir det till att invänta vad Willab Garden säger och sedan får vi väl ta nya tag, ett växthus ska det i alla fall bli förr eller senare!

/Agneta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar