onsdag 28 maj 2014

Köket - en långdragen historia

I vårt förra hus lät vi sätta in ett fantastiskt Bulthaup-kök. Det var utrustat med extra allt och egentligen onödigt dyrt, men väl värt varenda krona. Givetvis valde vi därför att återigen låta sätta in ett Bulthaup-kök även i det nya huset. Vem vill ändra på ett vinnande koncept?


Köket i vårt förra hus
 
Köket i vårt nya hus var från 1938 och visst, väldigt charmigt men absolut inte anpassat för att arbeta i. Arbetsytorna lyste med sin frånvaro och de få som fanns var, helt i enlighet med 1938 års standard, på ca 80 cm höjd.




Köket i nya huset före renovering
Ett nytt kök beställdes alltså och ritade upp i samma stil som det i vårt förra hus. Den stora skillnaden den här gången var att allt som kunde gå fel också gjorde det. Det var mått som inte stämde, skadade delar, skruvar som rostade efter en vecka i diskmaskinen, felleverans från fabrik och illa injusterade lådor. Som alltid blir det så att alla skyller på alla.

När man investerar i förhållande vis dyra saker har man som regel större förväntningar också. Man brukar ju säga att man får vad man betalar för, jag börjar faktiskt tvivla. Nu är det ju för sent att ångra sig, och köket kommer säkert att bli bra till slut, när alla fel och brister är åtgärdade och all bitter eftersmak har tynat bort.
 
Lådor som ska sitta perfekt anpassade
Vad hände med väggpanelen här då?
När allt väl har kommit på plats hoppas och tror jag trots allt att detta köket kommer att bli ännu bättre än vårt förra. Det har en underbar känsla med varma färger och tre fönster som släpper in ett härligt ljus och frodig grönska från trädgården.






Det blir nog toppenbra - vi säger så.

Hörs
Agneta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar